Om du kan se detta beror det på att din webbläsare antingen inte förstår eller tillåter stilmallar. Detta kanske beror på att du kör en webbläsare som enbart visar text? LiljaOnline är designad att fungera med dessa webbläsare.

Om du vill kunna se allt denna sida har att erbjuda vänligen ladda ner en ny webbläsare såsom Firefox.

Klasser

Det finns en uppsjö med användbara klasser ute på internet som kan förenkla arbetet rejält när man skapar webbsidor. Här har jag samlat några av dem som jag själv testat och tycker verkar användbara.

MIME E-mail message sending

Startsidan på christofferlilja.se använder sig utav denna klass - Klassens hemsida

Klass för att skapa och skicka MIME-kodade e-postmeddelanden. Man kan definiera egna huvud och vad som skall skickas. Den stödjer vanlig text och HTML, huvud som inte innehåller ASCII-text, HTML-meddelanden med inbäddade bilder, bifogade filer med filtyps-igenkänning, vidarebefordring med e-postmeddelande som bifogad fil. man kan ställa in feladress med Return-Path huvudet. Den har också underklasser för olika leveransmetoder såsom mail, SMTP, Qmail, Sendmail och Microsoft IIS eller Exchange pickup folder.

phpPhotoGallery

Visa exempel - Visa dokumentationen - Klassens hemsida

Hjälper till med att skapa ett fotoalbum och genererar miniatyrbilder automatiskt. För att visa bilder specificerar man en väg till en mapp som innehåller bilder i PHP och sen sköts resten automatiskt. En liten fin extrafunktion är att miniatyrbilderna tonas ljusa när man för musen över dem.

Your Say

Visa exempel - Visa XML-filen - Klassens hemsida

Visa och spara kommentarer i en XML-fil med denna simpla klass. Utseendet kan enkelt ändras genom att använda CSS.

Smarty

Klassens hemsida

Separera kod från design med denna klass genom att skapa mallar och sedan lägga in information i dem efter att koden skapats på en annan del av sidan. Det kan låta lite krångligt och det är det också. Men har man väl satt sig in i det är fördelarna många såsom en mer överskådlig kod.

Senast ändrad måndag den 26 mars 2012 av Christoffer Lilja